De Leukste Familieloop van Nederland

Rondje Nederland

ZOndag 12 maart 2023

Op zondag 12 maart 2023 organiseert atletiekvereniging Ciko’66 alweer de 21ste editie van Rondje Nederland. Jaarlijks is de hardloopwedstrijd een groot succes voor jong en oud. Wie wil er nou niet hardlopen in het Nederlands Openluchtmuseum?

Met bijna 2.000 inschrijvingen is Rondje Nederland een druk bezocht evenement. Er nemen zo’n 800 kinderen deel aan de loop. De kidsruns zijn gesplitst in een jongens- en een meisjesrun. Bij de runs over 5 en 10 kilometer starten alle deelnemers tegelijkertijd. Deelnemers halen hun startnummer bij de ingang van het Openluchtmuseum.

Inschrijven

Mee doen?

Schrijf u zelf, uw kind en/of uw school in voor Rondje Nederland. Inschrijven is mogelijk tot en met zaterdag 18 maart 2023 18:00.

Kinderen t/m 12 jaar krijgen gratis een medaille. Als je meedoet aan de 5 of 10 km en je wilt een medaille bestellen, dan kost dat € 3,50. Een parkeerkaart kost ook € 3,50. Per kind mag één begeleider gratis het Openluchtmuseum binnen. Supporters betalen € 6,50 als ze geen museumjaarkaart hebben. Dit alles is te reserveren en te bestellen via het inschrijfformulier.

Inschrijfkosten

  • 650 meter (4-5 jaar) € 3,50  
  • 1,2 kilometer (6 t/m 12 jaar) € 4,50 
  • 2,5 kilometer (7 t/m 12 jaar) € 4,50
  • 5 kilometer (vanaf 13 jaar)  € 10,00
  • 10 kilometer (vanaf 13 jaar) € 12,50

Parcours

De gezellige familieloop kent 5 afstanden: 

  • 650 meter (4-5 jaar) 
  • 1,2 kilometer (6 t/m 7 jaar) 
  • 2,5 kilometer (7 t/m 12 jaar) 
  • 5 kilometer (vanaf 13 jaar) 
  • 10 kilometer (vanaf 13 jaar)

Het parcours is voor iedereen geschikt: jong, oud, getraind of amateur. Welke afstand loop jij dit jaar? Na afloop ontvangen alle kinderen een beloningsmedaille. Klik hier voor praktische informatie over het verloop van de wedstrijd.


De prestatieloop van vijf of tien kilometer voor (jong)volwassenen loopt dwars door het Openluchtmuseum en zelfs door de omliggende bossen. Voor de tijdregistratie wordt er gewerkt met het Ipico- tijdregistratiesysteem. De chips dienen na afloop ingeleverd te worden. Alle deelnemers van Rondje Nederland krijgen deze dag gratis toegang tot het Nederlands Openluchtmuseum. Supporters zijn natuurlijk van harte welkom! Nieuwsgierig naar het parcours?

Jeugd 650 meter (vanaf 12.00 uur)

Voor de allerjongsten t/m 6 jaar is er een kort parcours uitgezet van 650 meter. De kinderen lopen binnen de hekken van het Openluchtmuseum. 

Bekijk het parcours via de site afstandmeten.nl.

Jeugd 1,2 kilometer (vanaf 12.40 uur)

Voor de kinderen tot en met 8 jaar is er een kort parcours uitgezet van 1 kilometer. De kinderen lopen langs de belangrijkste gebouwen en blijven binnen de hekken van het Openluchtmuseum. 

Bekijk het parcours via de site afstandmeten.nl.

Jeugd 2,5 kilometer (vanaf 14.00 uur)

De oudere kinderen van 9 tot en met 12 jaar zullen maar liefst 2,5 kilometer over het museumterrein rennen. Waarbij ook zij langs vele historische gebouwen lopen.

Bekijk het parcours via de site afstandmeten.nl.

5 en 10 kilometer (10.00 uur/10.15 uur)

De paden in het Openluchtmuseum zijn grotendeels verhard. Wel zitten er enkele heuvels in het parcours. Tip: loop niet te hard van stapel, het begin kent een venijnig stukje vals plat.

Bekijk het parcours via de site afstandmeten.nl.

Hieronder vindt u een video-impressie van het 5 en 10 km parcours:

informatie

Let op: Na elke afstand vindt een prijsuitreiking plaats zodat er geen drukte ontstaat. Er vindt geen restitutie plaats op het moment dat ingeschreven deelnemers door of vanwege corona niet kunnen/willen meedoen aan Rondje Nederland.

Datum & starttijden

Rondje Nederland is op zondag 12 maart 2023 in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

10:00Man/Vrouw 13-995000 meter
10:15Man/Vrouw 13-9910000 meter
11:45Prijsuitreiking
12:00Jongens 4-5650 meter
12:15Meisjes 4-5650 meter
12:30Prijsuitreiking
12:40Jongens 6-71200 meter
12:55Meisjes 6-71200 meter
13:10Prijsuitreiking
13:20Jongens 8-121200 meter
13:35Meisjes 8-121200 meter
13:50Prijsuitreiking
14:00Jongens 7-122500 meter
14:30Meisjes 7-122500 meter
15:00Prijsuitreiking

Locatie

Rondje Nederland vindt plaats op het terrein van Het Nederlands Openluchtmuseum, Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem.

Supporters

Scholen krijgen per deelnemend kind 1 polsbandje dat gratis entree biedt voor 1 volwassen begeleider. Voor begeleiders van kinderen die een polsbandje dragen is er dus gratis toegang. Andere supporters betalen €5 entreegeld. Dit kan gereserveerd worden via het inschrijfformulier. Vergeet niet de museumjaarkaart mee te nemen, dan is de entree gratis.

Parkeren

Fietsen en bromfietsen kunnen neergezet worden op de parkeerplaats van het Nederlands Openluchtmuseum. De fietsenrekken vindt u bij het gebouwtje op de parkeerplaats. Voor auto’s is er voldoende parkeerruimte vlakbij het museum. Op het parkeerterrein is extra toiletgelegenheid. Parkeren kost €3,50 en kan via het inschrrijfformulier gereserveerd worden.

Kleedruimte/EHBO

De kleedruimte bevindt zich in de Houtloods, na binnenkomst in het museum aan uw rechterhand. Helaas is er geen bagagedepot, let dus goed op uw waardevolle spullen. Er is geen gelegenheid tot douchen in het Openluchtmuseum. EHBO is aanwezig mocht er iets voordoen.

Deelnemers

Met bijna 2000 inschrijvingen is Rondje Nederland een druk bezocht evenement. Er nemen zo’n 800 kinderen deel aan de loop. Om alle kinderen gelijke kansen te geven is de kidsruns gesplitst in een jongens- en meisjesrun. Deelnemers halen hun startnummer aan de ingang van het Openluchtmuseum.

Tijdregistratie

Rondje Nederland werkt dit jaar met het Ipico-tijdregistratiesysteem. De chips dienen na afloop weer ingeleverd te worden. Voor niet ingeleverde chips wordt 10 euro in rekening gebracht.

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers zou het niet mogelijk zijn Rondje Nederland te organiseren. Bijna alle vrijwilligers zijn leden van CIKO’66 die zich belangenloos voor dit evenement inzetten. Bent u lid van CIKO’66 en/of wilt u zich als vrijwilliger aanmelden voor deze editie van Rondje Nederland? Dan kan dit via info@rondjenederland.com Alvast reuze bedankt!

Vrijwaring

Mocht het Rondje Nederland niet door kunnen gaan door omstandigheden die buiten de invloedssfeer van het bestuur liggen dan behoudt het bestuur zich het recht om reeds gemaakte kosten op de inschrijvingsgelden in te houden.

Sponsoren

Skar

Op zoek naar professionele en betrouwbare kinderopvang waar uw kind zich écht thuis voelt? Welkom bij kinderopvang Skar! Op onze locaties is altijd wel iets te beleven. Skar zorgt ervoor dat het uw zoon of dochter aan niks ontbreekt. Zo kunt u met een gerust hart aan het werk.

Bij Kinderopvang Skar krijgen kinderen de ruimte om de wereld op hun eigen manier te verkennen. Uw baby krijgt bij ons alle geborgenheid, veiligheid en aandacht die hij of zij nodig heeft. Is uw zoon of dochter wat ouder? Dan zorgt Skar voor leuke en veelzijdige activiteiten, zodat uw kind zich met plezier ontwikkelt. De Skar-groepen sluiten aan bij de verschillende ontwikkelingsfases van kinderen.

Skar werkt met goed opgeleide pedagogisch medewerkers die de organisatie doorlopend bijschoolt. Via het Kind-Volg-Systeem volgen zij de ontwikkeling van uw kind op de voet. In het eerste levensjaar van uw baby houden we een babyboekje bij. Zo kunt u ’s avonds op uw gemak nalezen, hoe de dag van uw kind is verlopen. Elk half jaar kijkt de eigen mentor van uw kind samen met u naar de ontwikkeling van uw kind.

Meer weten? Skar kan u nog veel meer vertellen. Maar sfeer proeven op de locatie is nog beter. Maak vrijblijvend een afspraak. Hopelijk tot snel!

Run2day

Run2Day Arnhem team bestaat uit mensen die allemaal zelf sporten en vanuit hun eigen ervaring expertise hebben opgebouwd. Het team staat voor persoonlijke aandacht, service, kwaliteit en luisteren naar wat klanten nodig hebben voor een plezierige run. Bij Run2Day Arnhem begint het werkelijke hardlopen.

Scroll naar top