De Leukste Familieloop van Nederland

Rondje Nederland avondloop

Vrijdagavond 2 december 2022

Op vrijdagavond 2 december organiseert atletiekvereniging Ciko’66 de eerste editie van de avondloop van Rondje Nederland in het Nederlands Openluchtmuseum. Jaarlijks is de hardloopwedstrijd bij daglicht een groot succes en vrijdagavond 2 december 2022 hopen we op net zoveel hardloopplezier in een sfeervol verlicht Openluchtmuseum.

Het parcours is geschikt gemaakt voor alle leeftijden. Vanaf vier jaar kun je al deelnemen en alle atleten tot 12 jaar ontvangen aan de finish een prachtige medaille. Bij de start krijgt iedere loper een verlicht armbandje. Dat maakt het -toch al oergezellige- Openluchtmuseum nog feestelijker.

Inschrijven

Meedoen?

Schrijf jezelf en/of je kind in voor de Rondje Nederland Avondloop. Inschrijven is mogelijk tot en met donderdag 1 december 2022.

Kinderen t/m 12 jaar krijgen gratis een medaille. Als je meedoet aan de 5 km en je wilt een medaille bestellen, dan kost dat € 3,50. Per kind mag één begeleider gratis het Openluchtmuseum binnen. Supporters betalen € 6,50 entree. Dit alles is te reserveren en te bestellen via het inschrijfformulier.

Heb je een Museumjaarkaart of VIP kaart Vrienden Loterij, dan is entree gratis.

Inschrijfkosten

 • 450 meter (4-5 jaar) € 4,00 
 • 1,25 kilometer (6-12 jaar) € 4,00
 • 2,5 kilometer (7 – 12 jaar) € 6,50
 • 5 kilometer (vanaf 13 jaar)  € 10,00

Scholencompetitie

Net als bij de dageditie is er voor de scholen ook een prijs te verdienen. De school met de meeste deelnemers wint de cup met de grote oren. Een wisseltrofee die straks in maart weer verdedigd moet worden. Geef bij de inschrijving aan voor welke school je uitkomt en ren met je klasgenootjes door het leukste museum van Nederland.

Voor in de agenda

Zondag 12 maart 2023 is er weer een dageditie.

Parcours

De gezellige familieloop kent 4 afstanden: 

 • 450 meter (4 t/m 5 jaar) 
 • 1,25 kilometer (6 t/m 12 jaar) 
 • 2,5 kilometer (7 t/m 12 jaar) 
 • 5 kilometer (vanaf 13 jaar) 

Het parcours is voor iedereen geschikt: jong, oud, getraind of amateur. Welke afstand loop jij dit jaar? Na afloop ontvangen alle kinderen een medaille. Klik hier voor praktische informatie over het verloop van de wedstrijd.

De prestatieloop van vijf kilometer voor (jong)volwassenen loopt dwars door het Openluchtmuseum. Voor de tijdregistratie wordt er gewerkt met het Ipico- tijdregistratiesysteem. De chips dienen na afloop ingeleverd te worden. Alle deelnemers van Rondje Nederland Avondloop krijgen deze avond gratis toegang tot het Nederlands Openluchtmuseum. Supporters zijn natuurlijk van harte welkom! Nieuwsgierig naar het parcours?

Klik voor grote versie

Jeugd (4-5 jaar) 450 meter

Voor de allerjongsten t/m 5 jaar is er een kort parcours uitgezet van 450 meter. De kinderen lopen binnen de hekken van het Openluchtmuseum. 

Bekijk het parcours via de site afstandmeten.nl.

Jeugd (6-12 jaar) 1,25 kilometer

Voor kinderen tot en met 12 jaar is er een kort parcours uitgezet van 1,25 kilometer. De kinderen blijven binnen de hekken van het Openluchtmuseum.

Bekijk het parcours via de site afstandmeten.nl.

Jeugd (7-12 jaar) 2,5 kilometer

De oudere kinderen van 7 tot en met 12 jaar zullen maar liefst 2,5 kilometer over het museumterrein rennen. Jongens en meisjes starten tegelijkertijd.

Bekijk het parcours via de site afstandmeten.nl.

5 kilometer (voor iedereen vanaf 13 jaar)

De paden in het Openluchtmuseum zijn grotendeels verhard. Wel zitten er enkele heuvels in het parcours. Tip: loop niet te hard van stapel, het begin kent een venijnig stukje vals plat.

Bekijk het parcours via de site afstandmeten.nl.

informatie

Let op: Na elke afstand vindt een prijsuitreiking plaats zodat er geen drukte ontstaat. Er vindt geen restitutie plaats op het moment dat ingeschreven deelnemers door of vanwege omstandigheden niet kunnen/willen meedoen aan Rondje Nederland Avondloop.

Starttijden

18:00Meisjes 4-5 jaar450 m
18:15Jongens 4-5 jaar450 m
Prijsuitreiking 450 m
18:30Meisjes 6-12 jaar1,25 km
18:45Jongens 6-12 jaar1,25 km
Prijsuitreiking 1,25 km
19:15Jongens en meisjes 7-12 jaar2,5 km
Prijsuitreiking 2,5 km
20:00Iedereen vanaf 13 jaar5 km
Prijsuitreiking 5 km

Locatie

Rondje Nederland Avondloop vindt plaats op het terrein van Het Nederlands Openluchtmuseum, Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem.

Deelnemers

Wij hopen met de Avondloop op net zoveel enthousiasme als bij de dag-editie. Om alle kinderen gelijke kansen te geven zijn de jeugdwedstrijden gesplitst in een jongens- en meisjesloop. Deelnemers halen hun startnummer aan de ingang van het Openluchtmuseum.

Supporters

Kinderen t/m 12 jaar krijgen 1 extra polsbandje dat gratis entree biedt voor 1 volwassen begeleider. Voor begeleiders van kinderen die een polsbandje dragen is er dus gratis toegang. Andere supporters betalen €5 entreegeld. Dit kan gereserveerd worden via het inschrijfformulier. Vergeet niet de museumjaarkaart mee te nemen, dan is de entree gratis.

Parkeren

Fietsen en bromfietsen kunnen neergezet worden op de parkeerplaats van het Nederlands Openluchtmuseum. De fietsenrekken vindt u bij het gebouwtje op de parkeerplaats. Voor auto’s is er voldoende parkeerruimte vlakbij het museum. Op het parkeerterrein is extra toiletgelegenheid. Parkeren bij het Openluchtmuseum is gratis.

Kleedruimte/EHBO

Er is beperkte kleedruimte bij de start bij de Landbouwwerktuigenloods. Je kunt je ook omkleden in de toiletten in het Entreegebouw. Daar zijn daar ook bagagekluisjes, er geen algemeen bagagedepot. Er is geen gelegenheid tot douchen in het Openluchtmuseum. EHBO is aanwezig mocht zich iets voordoen.

Tijdregistratie

Rondje Nederland Avondloop werkt dit jaar met het Ipico-tijdregistratiesysteem. De chips dienen na afloop weer ingeleverd te worden. Voor niet ingeleverde chips wordt 10 euro in rekening gebracht.

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers zou het niet mogelijk zijn Rondje Nederland Avondloop te organiseren. Bijna alle vrijwilligers zijn leden van Ciko’66 die zich belangeloos voor dit evenement inzetten. Bent u lid van Ciko’66 en/of wilt u zich als vrijwilliger aanmelden voor deze editie van Rondje Nederland? Dan kan dit via info@rondjenederland.com. Alvast reuze bedankt!

Vrijwaring

Mocht het Rondje Nederland Avondloop niet door kunnen gaan door omstandigheden die buiten de invloedssfeer van het bestuur liggen dan behoudt het bestuur zich het recht voor om reeds gemaakte kosten op de inschrijvingsgelden in te houden.

Sponsoren

Run2day

Run2Day Arnhem team bestaat uit mensen die allemaal zelf sporten en vanuit hun eigen ervaring expertise hebben opgebouwd. Het team staat voor persoonlijke aandacht, service, kwaliteit en luisteren naar wat klanten nodig hebben voor een plezierige run. Bij Run2Day Arnhem begint het werkelijke hardlopen.

Met dank aan

De Rondje Nederland Avondloop zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van:

 • Nederlands Openluchtmuseum
 • Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig (de mooiste wandelgidsen van Nederland)
 • Gemeente Arnhem
 • Vrijwilligers van Arnhemse Atletiek Vereniging Ciko’66
Scroll naar boven